Shkollat do të mbyllen të paktë për 3 javë?

Lajme
21:36 | 16 Nëntor 2020

Shkollat të mbyllen të paktën për tri javë, kështu ka thënë Partia Demokratike.

Partia Demokratike propozon mbylljen e shkollave për të paktën 3 javë në mënyrë që të ulet virulenca ose mbylljen me tre javë të shkollave që janë bërë vatra infeksioni.

Ish-deputetja e PD-së, Albana Vokshi e ftuar në një intervistë për Ora Neës foli për situatën e rënduar në të cilën gjenden shkollat në vend për shkak të koronavirusit.

Vokshi tha se qeveria ka dështuar me përballimin e pandemisë në shkolla duke listuar dhe numrin e të infektuarve në radhët e nxënësve dhe mësuesve në shkollat e Tiranës të cilat vijojnë të mbeten hapur.

Sipas PD-së në të gjithë Tiranën llogariten 300 nxënës e 130 mësues të prekur

“Në këndvështrimin tonë të mbyllen shkollat që janë vatra të paktën për disa javë. Pse jo të mbyllen për 3 javë shkollat në mënyrë që të ulet virulence dhe më pas të hapen.

A e dini pse nuk i mbyll qeveria shkollat?

Sepse nuk do të paguajë prindërit që të rrijnë me fëmijët e tyre në shtëpi. Prandaj duhet ndryshim i menjëhershmëm i kësaj qeverie” nënvizon Vokshi gjatë intervistës për Ora Neës.

PD bën me faj qeverinë për keqmenaxhimin e situatës duke mos marrë parasysh as propozimet e PD-së

“Kemi kapërcyer rolin tonë si opozitë duke dhënë propozime e plane konkrete të gatshme të qeverisë. Basha ka mbledhur ekspertët më të mirë brenda dhe jashtë PD-së për të arritur në një plan jo thjesht politik por të ndikonte drejtëpërdrejtnë në mbrojtje të mësuesve dhe nxënësve, por sigurisht që Rama e bëri veshin e shurdhët, nuk dëgjoi asnjë thirrje” tha Vokshi.

Materialet dhe informacionet në "MUZIKTURKE" nuk mund të kopjohen ose të përdoren pa iu referuar burimit të portalit apo miratimin nga redaksia.

MUZIKTURKE, © 2020 Të gjitha të drejtat e rezervuara.