Joe Biden mbush 78 vjeç, do të jetë presidenti më i moshuar i SHBA

Lajme
09:54 | 20 Nëntor 2020

Presidenti i zgjedhur Joe Biden mbushi 78 vjeç, sot (e premte). Pikërisht në dy muaj, ai do të marrë frenat e një kombi të shkatërruar politikisht që përballet me krizën më të rëndë të shëndetit publik në një shekull, papunësinë e lartë dhe llogaritjen e padrejtësisë racore, shkruan APnews.

Ndërsa lufton me ato çështje, Biden do të përpiqet të kryejë një tjetër arritje. Demonstrimi para amerikanëve që mosha nuk është veçse një numër dhe ai është në gjendje të punojë. Biden do të betohet si presidenti më i vjetër në historinë e kombit, duke zhvendosur Ronald Reagan, i cili u largua nga Shtëpia e Bardhë në 1989 kur ishte 77 vjeç dhe 349 ditë i vjetër.
Mosha dhe shëndeti i Biden dhe Presidentit Donald Trump, më pak se katër vjet më i ri i Biden, u shfaq gjatë një gare që u vendos nga një elektorat më i ri dhe më i larmishëm dhe në një moment kur kombi nuk po përballet me mungesë të çështjeve të pasojave.

Biden do të dëshirojë të demonstrojë se ka energji për të shërbyer. “E rëndësishme që ai dhe stafi i tij të vendosin veten në pozicionin e hershëm të presidencës së tij ku ai mund të shprehë atë që dëshiron me një freski që nuk ka qenë gjithmonë forca e tij”, tha Ross Baker, një shkencëtar politik në Universitetin Rutgers i cili ka këshilluar ligjvënësit të dy palët. “Ai duhet të ndërtojë kredibilitet me popullin amerikan se është fizikisht dhe mendërisht i aftë për këtë punë.”

Brian Ott, një profesor i komunikimit në Universitetin Shtetëror të Misurit, i cili studion retorikën presidenciale, tha se Biden nuk ishte mbresëlënës si aktivist, por ka dalë shumë më efektiv me vërejtjet e tij publike që nga Dita e Zgjedhjeve. Biden, në një intervistë në shtator për CNN, premtoi të ishte “plotësisht transparent” për të gjitha aspektet e shëndetit të tij nëse zgjidhet, por ai nuk ka thënë se si do ta bëjë këtë

Materialet dhe informacionet në "MUZIKTURKE" nuk mund të kopjohen ose të përdoren pa iu referuar burimit të portalit apo miratimin nga redaksia.

MUZIKTURKE, © 2020 Të gjitha të drejtat e rezervuara.