Ish-anëtari i VV-së: Albin Kurti për interesa të tij del kundër Gjykatës Speciale

Lajme
09:20 | 19 Nëntor 2020

Ish-anëtari i Lëvizjes Vetëvendosje, aktivisti i shoqërisë civile, Rron Gjinovci ka thënë se Albin Kurti ka ndryshuar qëndrim ndaj Gjykatës Speciale për interes të tij.

Gjinovci duke iu referuar pohimeve të Kurtit se të gjithë duhet të bëhen bashkë në mbrojtjen të ish-pjesëtarëve të UÇK-së që po gjykohen për krime lufte në Hagë, ka shtuar se Kurti edhe në të ardhmen mund të bëjë ndryshime të tilla për interesa të tjera.

“Kjo bëhet problematike kur deklaratat të tilla japin politikanët me peshë siç mund të jetë Albin Kurti i cili sipas gjasave mund të jetë kryeministri i ardhshëm i Kosovës. Kur kryeministri i ardhshëm flet kundër sistemit të drejtësisë në këtë mënyrë për një interes të caktuar kjo na tregon që ky kryeministër në të ardhmen për një interes tjetër mundet me fol prapë kundër sistemit të drejtësisë dhe ne si qytetar me pa me shqetësim deklarata të tilla kundër Gjykatës Speciale”, është shprehur ai në një intervistë për Ekonomia Online.

Gjinovci poashtu i ka konsideruar ndërhyrje në sistemin e drejtësisë të gjitha deklaratat e politikanëve kosovarë për Gjykatën Speciale. “Të gjitha deklaratat që janë bërë rreth Gjykatës Speciale nga politikanët janë problematike. Njerëzit duhet me pas parasysh që Gjykata Speciale është e paraparë në nenin 103 pika 7 e Kushtetutës së Republikës së Kosovës që do të thotë se është pjesë e gjyqësorit të Kosovës me Dhoma të Specializuara”.

“Është paraparë me ligjet e Kosovës dhe me Kushtetutës e saj që kjo gjykatë më pas gjykatës dhe prokurorë të huaj ashtu që mos me pas ndikim, me pas paanshmëri të madhe. Gjykata është e Kosovës çfarëdo diskutimi kundër Gjykatës Speciale nga politikanët është ndërhyrje në sistemin e drejtësisë, në pushtetin e tretë që në fakt është një pushtet i ndarë nga ekzekutivi dhe legjislativi” ka shtuar ai.

Ai ka komentuar edhe deklaratën e ministri të Shëndetësisë, Armend Zemajt se do të punojë në shtimin e numrit të studentëve në Fakultetin e Mjekësisë, duke thënë se kjo deklaratë vjen nga pa dija dhe mungesa e informimit. “Unë e konsideroj që ajo deklaratë është një propozim siç edhe e ka thënë vetë ministri Zemaj, por mendoj se kjo vjen për shkak të mungesë e dijes dhe informacioneve tij rreth çështjes se si funksionon puna e përcaktimit të numrit të studentëve në arsimin e lartë, kështu që unë e konsideroj është një propozim pa vend i cili nuk besoj që ka me kaluar nëpër institucionet arsimore të Kosovës”.

Kurse mësimi online sipas Gjinovcit po tregohet deri më tani i pasuksesshëm. “Mund të them që mësimi online ka tregu mos me qenë i suksesshëm kudo në botë jo vetëm në Kosovë. Studimet që kam arritur me i lexuar për vendet e ndryshme që janë bërë është që performanca ka rënë shumë dhe në konsultimet që kam pasur me profesor të ndryshëm është që kualiteti i mësimeve që po mbahen online është shumë më i ulët sesa kualiteti i mësimeve që janë mbajtur në klasat të universiteteve”, ka përfunduar ai

Materialet dhe informacionet në "MUZIKTURKE" nuk mund të kopjohen ose të përdoren pa iu referuar burimit të portalit apo miratimin nga redaksia.

MUZIKTURKE, © 2020 Të gjitha të drejtat e rezervuara.