Historia prekëse e këtij ushtari shqiptar, që fshihet pas kësaj fotografie

Lajme
20:51 | 17 Nëntor 2020

Ky është shqiptari Besim Vokshi. Në këtë fotografi siç mund ta shihni është duke e mbajtur mbi supe një luftëtar të plagosur, nga Vukovari deri në Vinkovc gjatë luftës për mbrojtjen e Kroacisë.

Fotografia është realizuar me 19 Nëntor 1991.

Vukovari ka qenë i rrethuar dhe luftëtarët kanë luftuar, ky burrë trim ka marr rrezikun për sipër dhe e ka shpëtuar shokun dhe është kthyer në betejë përsëri…..

Sot Besimi jeton dhe punon në Itali, dhe ende nuk e gëzon statusin e mbrojtësit(luftëtarit), sikurse e gëzojnë shokët e tij në Kroaci.

Materialet dhe informacionet në "MUZIKTURKE" nuk mund të kopjohen ose të përdoren pa iu referuar burimit të portalit apo miratimin nga redaksia.

MUZIKTURKE, © 2020 Të gjitha të drejtat e rezervuara.