Eksperti tregon se kur do të mund ta heqim maskën

Shëndetësia
09:07 | 17 Nëntor 2020

Që kur nisi pandemia, maskat kanë qenë pjesë e rutinës së përditshme të shumë njerëzve.

Por, pas njoftimit për dy vaksina me efikasitet mbi 90%, shumë ekspertë po mundohen t’i japin përgjigje pyetjes se kur nuk do të jetë më e nevojshme që të mbahet maska. Sipas një eksperti spanjoll, maska nuk do të jetë e nevojshme të përdoret kudo në vitin 2022.

Juan José Badiola, drejtor i Qendrës së Sëmundjeve Infektive në Universitetin e Zaragozës, u shpreh: “Nëse vaksinat do të na mbrojnë, gjë që shpresojmë që të ndodhë, mendoj se në vitin 2022 do të jetë e mundur që ta përdorim vetëm në rrethana të caktuara, por jo kaq masivisht si sot”./A2CNN

Materialet dhe informacionet në "MUZIKTURKE" nuk mund të kopjohen ose të përdoren pa iu referuar burimit të portalit apo miratimin nga redaksia.

MUZIKTURKE, © 2020 Të gjitha të drejtat e rezervuara.